Această salată de legume cu ciuperci murate este atât de gustoasă și consistentă încât o putem servi la orice masă din zi ca atare, sau ca garnitură la o friptură. Are o combinație de arome, texturi și culori ce cucerește și papilele și privirile. Este o salată gustoasă și și foarte sățioasă, dar și foarte hrănitoare.
Rețetele de salată mai consistente pot fi preparate de seara și puse în borcane cu capac, pentru a le servi a doua zi. Putem lu borcanele cu noi în drumeții sau la serviciu, pentru pauza de masă.
Descoperiți aici și o rețetă de salată de varză în straturi, cu țelină și morcov, la borcan. Ne plac mult salatele asamblate la borcan, în straturi frumos colorate și delicios asortate. Sunt așa, de efect, parcă le mâncăm mai cu poftă.
Mai preparăm și salată de vază cu morcovi și țelină la borcan pentru iarnă. Foarte bine ne prind câteva borcane atunci când organizăm mese festive și nu avem timp prea mult de stat în bucătărie.
Preparăm și salată de murături asortate pentru iarnă – vedeți aici rețeta.
Impresii despre rețeta de salată de legume cu ciuperci murate
Rețeta acestei salate se poate adapta după propriul gust. Ingredientele de bază sunt ciupercile murate și mazărea în saramură.
Textura crocantă a legumelor proaspete se combină armonios cu textura cremoasă a mazării și a ciupercilor. Rețeta de ciuperci murate a am prezentat-o anterior – o puteți descoperi aici. Iar dacă nu aveți ciuperci murate, puteți prepara ciupercile și la tigaie, iar la final de preparare adăugați puțin oțet.
De asemeni, dacă nu aveți mazăre în saramură, puteți folosi mazăre congelată, pe care o puteți fierbe pentru câteva minute în apă cu sare.
Descoperiți aici și rețeta de mazăre în saramură, conservată pentru iarnă.
Iar în continuare puteți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de salată de legume cu ciuperci murate.