Site icon Rețete Fel de Fel

Salată de vinete cu ardei și usturoi

Bol maro cu Salată de vinete cu ardei și usturoi

Pentru un plus de prospețime se adaugă în salată și pătrunjel verde / Shutterstock

Una dintre cele mai îndrăgite rețete de salată este cea de salată de vinete. Noi o preparăm în diferite moduri, cu sau fără maioneză, dar și combinată cu alte legume. De data aceasta am optat pentru o rețetă de salată de vinete cu ardei și usturoi.

Este foarte gustoasă și în această combinație, chiar vă provoc s-o încercați.

Bineînțeles că de cum apar vinetele pe piață prima salată pe care o preparăm este salata de vinete cu maioneză. Întâi ne săturăm de gustul acesteia și apoi trecem la alte combinații.

O altă rețetă de salată de vinete apreciată de pe blog este rețeta de salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat. Are o combinație interesantă de ingrediente, dar care fac echipă bună și sănătoasă, împreună.

Iar o rețetă asemănătoare cu cea de față este rețeta de salată de vinete cu ardei copți și roșii. Gustul cremos al vinetelor se combină armonios cu gustul dulce al ardeilor. Iar gustul acrișor al roșiilor și gustul picant al usturoiului desăvârșesc gustul salatei.

Cum se prepară rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi

 

Folosim pentru această salată, pe lângă vinete, ardei gras roșu și galben și usturoi. Nu lipsește uleiul și nici ceapa. Majoritatea ingredientelor se coc la cuptor, pentru un gust deosebit.

Nu știu dacă vă închipuiți ce gust delicios oferă salatei usturoiul copt.

Vedeți aici și o altă variantă de salată de vinete cu usturoi copt! Merită încercate ambele variante pentru că au gusturi diferite.

Da că și voi adorați preparatele cu vinete găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Tastați cuvântul ”vinete” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi.

Exit mobile version