Salate

Salată de vinete cu ardei și usturoi

Una dintre cele mai îndrăgite rețete de salată este cea de salată de vinete. Noi o preparăm în diferite moduri, cu sau fără maioneză, dar și combinată cu alte legume. De data aceasta am optat pentru o rețetă de salată de vinete cu ardei și usturoi.

Este foarte gustoasă și în această combinație, chiar vă provoc s-o încercați.

Bineînțeles că de cum apar vinetele pe piață prima salată pe care o preparăm este salata de vinete cu maioneză. Întâi ne săturăm de gustul acesteia și apoi trecem la alte combinații.

O altă rețetă de salată de vinete apreciată de pe blog este rețeta de salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat. Are o combinație interesantă de ingrediente, dar care fac echipă bună și sănătoasă, împreună.

Iar o rețetă asemănătoare cu cea de față este rețeta de salată de vinete cu ardei copți și roșii. Gustul cremos al vinetelor se combină armonios cu gustul dulce al ardeilor. Iar gustul acrișor al roșiilor și gustul picant al usturoiului desăvârșesc gustul salatei.

Cum se prepară rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi

 

Folosim pentru această salată, pe lângă vinete, ardei gras roșu și galben și usturoi. Nu lipsește uleiul și nici ceapa. Majoritatea ingredientelor se coc la cuptor, pentru un gust deosebit.

Nu știu dacă vă închipuiți ce gust delicios oferă salatei usturoiul copt.

Vedeți aici și o altă variantă de salată de vinete cu usturoi copt! Merită încercate ambele variante pentru că au gusturi diferite.

Da că și voi adorați preparatele cu vinete găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Tastați cuvântul ”vinete” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de vinete cu ardei și usturoi.

Salată din vinete cu usturoi și ardei copt

Gătește Salată de vinete cu ardei și usturoi

Timp de preparare

60 min

Nivel

ușor

Porții

10

Bol maro cu Salată de vinete cu ardei și usturoi

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 buc. ardei gras, roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă mare, roșie
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare

Începem prin a spăla bine vinetele și ardeii. Apoi ștergem legumele și le punem la copt pe grătar, pe plită, sau la cuptor. Noi optăm pentru varianta cuptorului.  Adăugăm și căpățâna de usturoi după ce tăiem de la capătul ei un căpăcel, pentru a descoperi ușor grăunții.

După coacere, curățăm vinetele și ardeii și le lăsăm la scurs. Curățăm și usturoiul copt și îl pisăm cu sare, apoi îl amestecăm cu uleiul. Tocăm vinetele în cuburi. Nu le transformăm în pastă. Tot în cuburi tocăm și ardeii.

Curățăm ceapa roșie și o tocăm mărunt. Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm și pe acesta mărunt.

Amestecăm într-un bol toate aceste ingrediente și potrivim gustul salatei cu sare și piper.

Acoperim bolul cu salată de vinete cu ardei și usturoi și îl punem la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a servi salata. Astfel au timp toate aromele să se întrepătrundă într-un gust armonios.

Servim salata cu pâine prăjită, pâine de casă, sau pâine integrală, pentru un gust optim.

Spor și poftă bună!