Salata de vinete cu smantana si usturoi, o reteta delicioasa si foarte simplu de preparat. Daca aveti deja vinete coapte in congelator, este mai usor si mult mai rapid.
Desi, de obicei nu cumpar legume care nu sunt de sezon dar pofta a fost mult prea mare si m-am lasat prada tentatiei 🙂 .
Ingrediente:
- 1 kg vinete (3 vinete medii)
- 150 g smantana (am folosit o smantana slaba,12% grasime)
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linhuri de ulei de masline
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru salata de vinete cu smantana si usturoi:
Coaceti vinetele, curatati-le, lasati-le la scurs si apoi tocati-le maruntcu un cutit. Daca aveti congelate, puneti-le direct la scurs si apoi tocati-le.
*Este foarte important ca vinetele sa fie bine scurse, altfel zeama nu se va lasa in salata si va avea un gust mai bun.
Cat se scurg vinetele, intr-un bol, pisati sau dati pe razatoarea mica cei 2-3 catei de usturoi, amestecati-i cu sare, uleiul de masline si smantana.
Omogenizati bine, puneti amestecul peste vinetele tocate si amestecati.
Decorati salata cu patrunjel proaspat si serviti cu paine prajita. Noi am mancat-o cu paine de secara cu seminte de in si rosii.
A iesit delicioasa!
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.