In week-end, am vrut sa-i surprind pe ai mei cu aceste savarine cu ciocolata si am reusit din plin, ei fiind mari amatori de dulciuri cu ciocolata. Am adaptat reteta de savarine clasice si am obtinut un desert delicios si ciocolatos, de care au fost mai mult decat incantati 🙂 .
Savarinele cu gust de ciocolata si insiropate cu rom sunt absolut minunate si va invit sa le incarcati. Va asigur ca vor fi pe placul tuturor, nu numai ca sunt gustoase, sunt si aspectuoase.
Ingrediente:
- Aluat
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 2 oua
- 160 ml lapte cald
- 30 ml ulei
- 5 g drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- un praf de sare
- Sirop
- 400 ml apa
- 150 g zahar
- o fiola esenta de rom
- Decor
- 450 ml smantana dulce pentru frisca
- 1 lingura de zahar pudra
- 3-4 picaturi de zeama de lamaie
- 100 g ciocolata de menaj
- 5 linguri de lapte
Mod de preparare pentru reteta de savarine cu ciocolata:
Prima data preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit.Intr-un bol punem laptele cald, zaharul, drojdia si amestecam. In alt bol cernem faina, adaugam cacaoa, sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu drojdie si zahar. Amestecam bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen.
Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, facem siropul amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se topeste.Dupa ce s-a racit, adaugam si esenta de rom.
Batem cu un mixer de mana si smantana dulce pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam lingura de zahar pudra si cele 4 picaturi de zeama de lamaie.
Eu am folosit o tava pentru muffins pe care am uns-o foarte bine cu unt si am tapetat-o cu faina.Am distribuit aluatul in mod egal si am copt savarinele 20 de minte la 180°C. Mi-au iesit 12 bucati.
In forme de savarine ies 6 bucati .
Le-am scos din forma si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.Apoi le-am taiat cate un capacel.
Apoi le-am scufundat in sirop si le-am asezat intr-o tava.
Ciocolata am topit-o impreuna cu cele 5 linguri de lapte si am decorat capacelele savarinelor. Ciocolata ramasa am folosit-o la decor.
Transferati frisca intr-un sac-a- poche si umpleti savarinele.
Asezati capacelele si, cu restul ciocolatei, incalzita si racita, decorati savarinele. Pastrati-le la rece cateva ore si apoi le puteti manca.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.