SAVARINE

043

100 min

mediu

12 portii

 

 

In week-end m-am rafatat cu savarine ,una din prajiturile din copilaria mea .Am incercat reteta de savarine a Jamilei  careia ii multumesc,au fost absolut delicioase,exact ca cele pe care le mancam cu mare pofta,copil fiind.

Ingrediente

 

  • Aluat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte cald
  • 30 ml ulei
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Decor
  • 400 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 100 g jeleu sau gem de capsune

 

 

Mod de preparare savarine

Prima data preparam aluatul pentru ca va trebui lasat la dospit.Intr-un bol punem laptele cald,zaharul , drojdia si amestecam .In alt bol cernem faina ,adaugam sarea,ouale ,uleiul si compozitia de lapte cu drojdie si zahar.Amestecam bine cu un tel pana cand obtinem un aluat moale si omogen.

Acoperim bolul cu o folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

SAVARINE

 

Intre timp facem siropul amestecand pe foc apa cu zaharul pana ce acesta se topeste.Dupa ce s-a racit ,adaugam si esenta de rom.

Batem cu un mixer de mana si smantana dulce pentru frisca impreuna cu cele doua linguri de zahar pudra.

Eu am folosit o tava pentru muffins pe care am uns-o foarte bine cu unt si am tapetat-o cu faina.Am distribuit aluatul in mod egal si am copt savarinele 20 de minte la 180°C.

In forme de savarine ies 6 bucati .

032

Dupa ce s-au copt ,le-am pus pe un gratar sa se raceasca ,apoi le-am taiat capacele si le-am scufundat in sirop ,de trei ori,fiecare savarina,astfel incat sa absoarba tot siropul.

Am umplut savarinele cu frisca si am acoperit capacelele cu gem de capsune.Pastati-le la frigider pana in momentul servirii .Va asigur ca sunt cele mai bune savarine si va invit sa leincercati daca n-ati facut-o deja.Pofta buna!

038

 

045

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “SAVARINE”

  1. Buna!
    Eu am facut aceasta reteta azi si mi-au iesit f bune,eu am folosit smantana pentru frisca marca Cora(rece nu uht) este f buna s-a intarit f bine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *