Asa cum v-am obisnuit va aduc inca o reteta simpla ,rapid de preparat si extrem de buna, somon cu sparanghel la tigaie. Nu va trebuie mai mult de 30 de minute sa o preparati,rezultatul fiind unul delicios si sanatos!
Ingrediente:
- 400 g somon proaspat
- 400 g sparanghel
- sare
- piper
- ulei de masline
- lamaie pentru servit
Mod de preparare pentru reteta somon cu sparanghel la tigaie:
Fileurile de peste le saram si piperam,apoi le ungem cu ulei de masline (daca doriti puteti sa-i scoateti si oasele cu o penseta,eu n-o fac,e treaba mancaciosilor asta).
Incingem o tigaie antiaderenta si punem fileurile intai pe partea cu pielea (crestata din loc in loc ) si le lasam pana ce carnea este gatita aproape de jumatatea fileului.
Intoarcm apoi cu grija si pe partea cealalta si gatim pana ce este facut,inca vreo 5 minute,in functie de grosimea fileului.
Cand este gata le scoatem si le pastram la cald.
In aceeasi tigaie punem si sparanghelul spalat si curatat .Fiind abia inceputul sezonului de sparanghel n-a fost necesar sa-i curat in totalitate ca
aici , ci am taiat doar partea de jos care este mai tare.
Presaram sare si piper proaspat macinate si doua trei linguri de ulei de masline.Acoperim tigaia si gatim pana ce sparanghelul s-a inmuiat usor,scuturand tigaia din cand in cand.
Servim somonul pe pat de sparanghel,stropit cu zeama de lamaie.Delicios,pofta buna!
Reteta o puteti vedea si aici.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.