PREPELITE LA CUPTOR CU SPARANGHEL ALB

60 min

mediu

6 portii

Nu stiu altii cum sunt dar eu,cand imi propun ceva n-am stare si liniste pana nu duc la bun sfarsit acel ceva.Dupa cum bine ati observat ,ultimele retete postate sunt special preparate pentru un minunat concurs,care are un premiu fabulos la care eu visez cu ochii deschisi de mult timp.Alegerile pe care le-am facut pentru retetele anterioare n-au fost usoare,dar m-am hotarat relativ repede.In schimb,pentru felul principal a fost cam greu.Nu pentru ca n-aveam idei,din contra,se-nghesuiau atatea in capul meu incat la un moment dat eram deja dezorientata.De dimineata ma gandeam sa pregatesc un peste,apoi ideea a cazut deoarece n-am vrut sa ma repet ,apoi m-am gandit la carnita de vita si am zis asta e.Am plecat la cumparaturi si odata ajunsa m-am razgandit subit cand am vazut aceste minunatii mici ,din care am infascat repede  vreo sase bucati sub privirile disperate ale copilului vegetarian :).
Si asa ,intr-un final am reusit sa prepar si acesta reteta care face parte din meniul cu care particip la concursul „KitchenAid de Martisor”,gazduit de Retetecalamama.ro.

0

Ingrediente:

  • 6 prepelite
  • 7-8 linguri de ulei de masline e.v.
  • 20 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • sare,piper
  • 2 frunze de salvie
  • o crenguta de rozmarin
  • 1 catel de usturoi

Garnitura:

  • 500 g sparanghel alb
  • 2-3 linguri de ulei de masline e.v.
  • 30 g unt
  • sare

Prima data pregatim pasaretu’.Le-am trecut pe fiecare prin flacara aragazului pentru a inlatura puful.Le-am spalat si uscat cu servetele de bucatarie si am masat pe fiecare ,inclusiv in interior cu sare si mix de piper proaspat macinat .

Le-am lasat sa se odihneasca si intre timp am preparat un amestec din salvie,acele de rozmarin si usturoi,tocate si amestecate cu 3 linguri de ulei de masline.

Din acest amestec aromat am pus in interiorul fiecarei pasarele cate o lingurita.
Intr-o tigaie incapatoare am incins restul de ulei impreuna cu untul si am rumenit prepelitele pe ambele parti.Am stins apoi cu vinul la temperatura camerei si am fiert 2-3 minute cat sa se evapore alcoolul.
Am preincalzit o tava pentru cuptor care dispune si de un capac si am transferat pasarile cu tot cu lichidul din tigaie.Daca nu aveti o tava cu capac folositi o folie alimentara de aluminiu.La cuptor au stat 20 de minute cu capac si alte 15 fara capac,la 180°C,pana s-au rumenit frumos.

Intre timp eu am preparat garnitura.Am ales sparanghel pentru ca pur si simplu il ador si-apoi am vrut sa tin si linia de culoare a martisorului :).
La curatat sparanghelul folosesc ustensila de curatat cartofi.Dupa aceea l-am trecut prin jet de apa rece  si am taiat extremitatile lemnoase.L-am legat intr-un buchet cu ata de bucatarie si l-am pus la fiert pe verticala intr-o oala inalta ,acoperita,pentru 12 minute.Am pus apa pana la baza varfurilor,pentru ca sunt foarte fragede si vor fierbe in aburul format in oala.
Apoi l-am scurs de apa si l-am tras la tigaie cu unt si sare.

Am servit prepelitele alaturi de sparanghel si un pahar de vin rosu.Un deliciu,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

23 comentarii la “PREPELITE LA CUPTOR CU SPARANGHEL ALB”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *