Sos de avocado, o reteta pe cat de simpla si rapida, pe-atat de buna. Se poate manca alaturi de legume sau carne la gratar, in sandvisuri, ca aperitiv, intins pe felii de paine prajita sau crackers dar poate fi si un delicios condiment pentru paste sau salate.
Noi l-am mancat alaturi de niste frigarui de pui cu legume, a fost o combinatie grozava, delicioasa si sanatoasa.
Ingrediente:
- 2 avocado
- 100 g iaurt simplu
- o jumatate de ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- o lingura de zeama de lamaie
- 2 linguri de patrunjel tocat
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de sos de avocado:
Intr-un vas sau in paharul mixerului vertical, intr-un blender sau robot de bucatarie, puneti ingredientele mentionate mai sus.
Mixati foarte bine pana cand ati obtinut o compozitie cremoasa.
Daca vreti sa folositi sosul pentru paste sau salate, mai pueti adauga inca 50-70 g de iaurt pentru a avea un sos mai moale, fluid.
Potrivit apoi gustul de sare, puteti adauga si putin piper proaspat macinat daca va place si sosul de avocado este gata. Pastrati-l la frigider pana in momentul folosirii.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.