FRIGARUI DE PUI CU LEGUME

In week-end am avut pofta de frigarui de pui cu legume . Uitasem cat sunt de bune , au trecut cativa ani de cand n-am mai facut frigarui si am mancat cu mare pofta . Am folosit piept de puilegume proaspete si un sos aromat pentru un plus de gust .

Sosul e optional ,se pot sara si condimenta dupa gust dar va asigur,sunt mult mai bune asa 🙂 .

 

Ingrediente

  • 1 piept de pui (700-800 g )
  • un ardei rosu
  • 1 vanata mica
  • 2 dovlecei micuti
  • 1 ceapa rosie
  • 200-250 g rosii prunisoare micute sau cherry
  • Sos pentru uns frigaruile
  • 100 g ulei (am folosit de masline )
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura usturoi praf
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cimbru proaspat

Curatam si stergem bine pieptul de pui si-l taiem cubulete .La fel procedam si cu legumele ,incercam sa le taiem cate de cat la aceeasi dimensiune cu carnea .

Insiram pe bete de frigarui (eu am avut din cele pentru cocktail-uri 🙂 ) in ordinea in care dorim ,alternand carnea cu legumele .Noua ne place cu multe legume ,asa ca am pus doar cate doua trei bucatele de carne pe fiecare .

Dacale faceti la un gratar de gradina ,bagati betisoarele in apa cu o ora inainte ,astfel vor absorbi apa si nu se vor arde. Sau infasurati-le capetele in folie de aluminiu .

frigarui de pui cu legume 004

 

Daca ati optat sa faceti si sosul ,amestecati toate ingredientele date intr-un bol .

frigarui de pui cu legume 005

Ungeti frigaruile cu acest sos si frigeti pe un gratar sau ,ca in cazul meu intr-o tigaie antiaderenta cu fundul gros ori tigaie grill.Sunt gata cand se rumenesc frumos pe ambele parti .

Am mancat frigaruile cu sos tzatziki ,o combinatie grozava pe care v-o recomand .Pofta buna !

 

frigarui de pui cu legume 012

 

frigarui de pui cu legume 014

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *