Dacă v-ați propus să includeți dovleacul cât mai des în alimentație, poate vă inspiră și rețeta de spaghete cu dovleac și șuncă afumată. Nu necesită multe ingrediente, iar mâncarea iese gustoasă și foarte sățioasă.
Dovleacul este una dintre vedetele de pe tarabele din piață, toamna, dar și din bucătăria și casa noastră. Ne bucurăm de formele lui speciale, de gust și aromă, dar și de multiplele beneficii pentru sănătate.
Dovleacul conține, vitamine și minerale precum: vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E și K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan și fier. Mai conține și luteină și beta-caroten, dar este foarte bogat și în acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6. Este bogat și în proteine și fibre și foarte sărac în calorii.
Acestea sunt o parte dintre motivele de a consuma dovleac cât mai des în această perioadă.
Cea mai populară rețetă este rețeta de dovleac copt. Toată lumea știe să o prepare, iar apoi, din dovleac copt se mai pot prepara și alte delicii culinare.
Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte. Este una dintre rețetele pe care o preparăm de cum apar dovlecii pe piață
Ce ingrediente folosim pentru rețeta de spaghete cu dovleac și șuncă afumată
Pe lângă cele trei ingrediente menționate în titlul rețetei, mai folosim și ceapă, ulei pentru prăjit, condimente, dar și alune sau nuci și semințe de dovleac coapte.
Spaghetele le preparăm în modul clasic, iar pe celelalte ingrediente le preparăm împreună la tigaie. Este o rețetă foarte ușoară pe care o poate adapta fiecare după propriul gust. Aceeași rețetă o putem prepara și cu gutui în locul dovleacului. Și gutuile fac parte din ingredientele vedetă ale toamnei și au un gust delicios și o aromă deosebită.
Găsiți pe blog și o rețetă de pui cu gutui și ceapă caramelizată, foarte gustoasă și hrănitoare.
Dar mai găsiți și alte rețete interesante, atât cu dovleac cât și cu gutui, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de spaghete cu dovleac și șuncă afumată.