Site icon Rețete Fel de Fel

Spaghete cu rosii si busuioc. Reteta usor de facut

Va propunem reteta de spaghete cu rosii si busuioc, o reteta simpla, usor de facut, dar care o sa va satisfaca pe deplin.

spaghete cu rosii si busuioc

Ingrediente pentru reteta spaghete cu rosii si busuioc:

Pentru o portie avem nevoie de: 100 g spaghete (eu am pus cam 130g), 150g rosii mici (tip cherry prunisoare) sau 2 rosii mari, 1 catel de usturoi, 4 linguri ulei extravirgin de masline, 5 frunze de busuioc (din care doua le-am oprit pentru decor), sare, piper si cam 2 linguri parmezan ras.

 

Mod de preparare:

 

Mai intai punem pe foc o oala cu apa pentru spaghete (1 litru pentru 100g paste) si apoi intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul de masline in care calim putin usturoiul tocat pentru a aromatiza.
Adaugam rosiutele taiate in patru si fierbem 2-3 minute pana se inmoaie. Saram si piperam dupa gust si adaugam busuiocul tocat (sau rupt cu mana).
Cand apa din oala a incaput sa fiarba punem sare si spaghetele (lasam atat cat scrie pe ambalaj). Le scurgem, le adaugam peste rosii si mai lasam pe foc cam un minut.
Apoi punem totul pe farurie, presaram parmezan ras si decoram cu frunze de busuioc. Este o reteta simpla, aromata si usor de preparat.
Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version