Paste / Orez

SPAGHETE CU ROSII SI BUSUIOC

Ingrediente:
Pentru o portie avem nevoie de:100g spaghete(eu am pus cam 130g),150g rosii mici(tip cherry prunisoare)sau 2 rosii mari,1 catel de usturoi,4 linguri ulei extravirgin de masline,5 frunze de busuioc(din care doua le-am oprit pentru decor),sare,piper si cam 2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare:

Intai punem pe foc o oala cu apa pentru spaghete(1 litru pentru 100g paste)si apoi intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul de masline in care calim putin usturoiul tocat pentru a aromatiza.Adaugam rosiutele taiate in patru si fierbem 2-3 minute pana se inmoaie.Saram si piperam dupa gust si adaugam busuiocul tocat(sau rupt cu mana).Cand apa din oala a incaput sa fiarba punem sare si spaghetele(lasam atat cat scrie pe ambalaj).Le scurgem, le adaugam peste rosii si mai lasam pe foc cam un minut.Apoi punem totul pe farurie,presaram parmezan ras si decoram cu frunze de busuioc.Este o reteta simpla,aromata si usor de preparat.