Site icon Rețete Fel de Fel

Strudel cu mere. Reteta de casa

strudel cu mere

Strudel cu mere si foi fine de placinta facute in casa, reteta simpla. Strudel cu mere taiate cubulete, stafide inmuiate in rom, seminte de pin si scortisoara.

Aluatul meu pentru foi de placinta este perfect si pentru strudel cu mere sau cu orice alt fruct. Strudelul este grozav, foile sunt crocante iar umplutura aromata si delicioasa.

Daca va plac dulciurile cu mere, eu zic sa-l incercati, este un desert pe cat de simplu, pe-atat de bun.

 

Ingrediente

 

 

Mod de preparare pentru reteta de strudel cu mere

Intai preparati aluatul.

Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul; nu este nevoie sa fie fierbinte, doar calduta. Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita.

Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca, acoperit partial cu o folie alimentara. Sau simplu, cu un prosop de bucatarie.

Intre timp curatati merele de coaja si cotoare si tocati-le cubulete. Stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le la scurs intr-o sita.

Puneti stafidele la inmuiat in rom si amestecati in ele ocazional.

 

Acum ne putem ocupa si de foi.

Transferati aluatul pe masa de lucru pe care ati presarat putina faina si impartiti aluatul in 4 bilute.

Din fiecare biluta faceti cate o foaie de 35×50 cm. Presarati faina ori de cate ori este nevoie, ca sa nu se lipeasca aluatul de planul de lucru.

Pensulati foaia cu unt topit si racit. Puneti pe unul din capete mere din belsug, presarati cate o lingura cu varf de zahar, o lingurita de pesmet, stafide, seminte de pin sau nuci si scortisoara dupa gust. Rulati foia si transferati strudelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

*Pentru a fi mai usor de rulat, eu intind foile pe un covoras de silicon, apoi il ridic de la un capat si am obtinut strudel cu mere rulat perfect.

 

Procedati asa pana cand ati terminat toate bilutele de aluat.

Cu untul ramas ungeti fiecare strudel si, cu un cutit, faceti taieturi superficiale.

Coaceti strudelul 40-45 de minute la 180°C, pana se rumeneste frumos.

Cand s-a mai racit, presarati din belsug zahar pudra si mancati cel mai bun strudel cu mere 🙂 . Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

 

Exit mobile version