STRUDEL CU MERE

strudel cu mere

Strudel cu mere si foi fine de placinta facute in casa, reteta simpla. Strudel cu mere taiate cubulete, stafide inmuiate in rom, seminte de pin si scortisoara.

Aluatul meu pentru foi de placinta este perfect si pentru strudel cu mere sau cu orice alt fruct. Strudelul este grozav, foile sunt crocante iar umplutura aromata si delicioasa.

Daca va plac dulciurile cu mere, eu zic sa-l incercati, este un desert pe cat de simplu, pe-atat de bun.

 

 

Ingrediente

  • Foile
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • un varf de lingurita sare

 

  • Umplutura
  • 1 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom (alcool, nu esenta)
  • 40 g seminte de pin (sau nuci tocate)
  • 4 lingurite de pesmet
  • 100 g unt
  • scortisoara dupa gust

 

Mod de preparare strudel cu mere

Intai preparati aluatul.

Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul; nu este nevoie sa fie fierbinte, doar calduta. Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita.

Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca, acoperit partial cu o folie alimentara. Sau simplu, cu un prosop de bucatarie.

strudel cu mere

Intre timp curatati merele de coaja si cotoare si tocati-le cubulete. Stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le la scurs intr-o sita.

strudel cu mere

Puneti stafidele la inmuiat in rom si amestecati in ele ocazional.

strudel cu mere

 

Acum ne putem ocupa si de foi. Transferati aluatul pe masa de lucru pe care ati presarat putina faina si impartiti aluatul in 4 bilute.

strudel cu mere

Din fiecare biluta faceti cate o foaie de 35×50 cm. Presarati faina ori de cate ori este nevoie, ca sa nu se lipeasca aluatul de planul de lucru.

Pensulati foaia cu unt topit si racit. Puneti pe unul din capete mere din belsug, presarati cate o lingura cu varf de zahar, o lingurita de pesmet, stafide, seminte de pin sau nuci si scortisoara dupa gust. Rulati foia si transferati strudelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

*Pentru a fi mai usor de rulat, eu intind foile pe un covoras de silicon, apoi il ridic de la un capat si am obtinut strudel cu mere rulat perfect.

strudel cu mere

 

Procedati asa pana cand ati terminat toate bilutele de aluat.

Cu untul ramas ungeti fiecare strudel si, cu un cutit, faceti taieturi superficiale.

strudel cu mere

Coaceti strudelul 40-45 de minute la 180°C, pana se rumeneste frumos.

Cand s-a mai racit, presarati din belsug zahar pudra si mancati cel mai bun strudel cu mere 🙂 . Pofta buna!

strudel cu mere

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *