Site icon Rețete Fel de Fel

Stufat de iepure cu mămăliguță, rețetă clasică

Stufat de iepure cu mămăliguță, rețetă clasică

Una dintre mâncărurile pe care le pregătim pentru mesele sărbătorilor pascale este stufatul de miel, dar deseori pregătim stufat de iepure cu mămăliguță.

Stufatul este o mâncare tradițională românească preparată, în special, din carne de miel. La aceasta se adaugă mult usturoi verde, ceapă verde și pastă de roșii. În unele zone ale țării, în Muntenia, mai precis, stufatul este nelipsit de pe masa festivă de Paști. Rețeta este destul de simplă, cu ingrediente puține.

Chiar dacă rețeta originală se prepară cu carne de miel, aceasta se poate înlocui cu orice tip de carne, în funcție de gustul fiecăruia. Important este să se respecte restul ingredientelor din listă.

Citește și: Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

O altă rețetă rapidă și gustoasă este și rețeta de iepure cu roșii și măsline. Este o rețetă foarte des întâlnită în bucătăria românească.

Însă, nouă ne place îndeosebi rețeta de tocană țărănească de ceapă cu carne de iepure, sau cu orice fel de carne.

Rețetă clasică de stufat de iepure cu mămăliguță

Modul de preparare al stufatului este cât se poate de simplu. Este o mâncare scăzută, din ingrediente care se prepară foarte rapid. Doar timpul de preparare al cărnii este mai îndelungat. Însă depinde de carnea aleasă. Carnea de iepure se pătrunde destul de rapid. În mai puțin de o oră putem găti un preparat delicios pentru masa de Paști.

Pe lângă carne, verdețuri și pastă de roșii, un ingredient folosit adesea în această rețetă este vinul roșu. Este opțional, dar ajută mult la frăgezirea cărnii și accentuează gustul preparatului. Nu sunt necesare alte condimente, pentru a nu influența gustul verdețurilor adăugate din belșug.

Găsiți pe blog și rețete cu carne de miel, perfecte pentru sărbătorile pascale.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta clasică de stufat de iepure cu mămăliguță.

Exit mobile version