Pe timpul asta ploios nu-mi doresc decat o supa de conopida si varza de Bruxelles care sa ma incalzeasca,sa fie hranitoare si sanatoasa,iar aceasta supa de legume de sezon este perfecta.
Ploua,este foarte frig si innorat.Pe timpul asta nu-mi doresc decat o supa care sa ma incalzeasca,sa fie hranitoare si sanatoasa,iar una cu legume de sezon este perfecta.De data asta am gasit in piata o conopida portocalie tare draguta pe care am si folosit-o la mancarica mea.
Mai gasiti pe blog o alta varianta de supa de legume,la fel de delicioasa si aceea.Sper sa va placa si sa incercati macar una dintre ele.
Iar pentru ca varzutele sunt in prim plan,reteta va ajunge la provocarea „Dulce Romanie”,gazduita de Transylvanian Kitchen.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 tija de telina
- 250 g conopida
- 200 g varza de bruxelles curatata
- 3 rosii (sau 300 g rosii din conserva )
- 3-4 linguri de ulei extravirgin de masline
- 1,2 l apa
- 1 lingura rasa de sare
- frunze de telina
- boia de ardei dulce si piper macinat pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Supa de conopida si varza de Bruxelles:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.