Site icon Rețete Fel de Fel

Supa de rosii

Supa de rosii

Supa de rosii este nelipsita din meniul nostru mai ales vara cand gasesc rosii gustoase si zemoase , asa cum trebuie pentru supa asta. Este usoara,extrem de simplu de facut si ,cand este foarte foarte cald imi place s-o mananc rece.

Ingrediente:

  • 1,8-2 kg rosii coapte bine
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina (sau o bucata de radacacina )
  • 1 ardei gras
  • 60 g orez (o cescuta mica )
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • leustean sau busuioc
  • 1,2 l apa

Mod de preparare pentru reteta supa de rosii:

Intr-o oala potrivita incingem uleiul si calim ceapa ,tija de telina ,ardeiul tocate  si morcovul dat pe razatoare pana ce legumele se inmoaie,adaugand din cand in cand cate o lingura-doua de apa.
Intre timp rosiile le dam pe razatoarea mare si scapam astfel si de coaja,apoi le punem peste legumele calite,odata cu lingurita de zahar si sare dupa gust.
Fierbem timp de 10 minute pana ce mai scade din sucul rosiilor,apoi adaugam orezul spalat si apa.Potrivim de sare si continuam gatirea pana ce orezul este fiert.
Stingem focul si punem verdeata tocata.Mancam supa cu crutoane sau paine prajita ,e absolut delicioasa.
Daca alegeti sa-i puneti busuioc,ungeti feliile de paine prajita cu usturoi.
Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version