Rețeta este inspirată din bucătăria englezească, fiind inventată în anul 1972, de bucătarul Ian Dowding de la restaurantul The Hungry Monk, din East Sussex.  Denumirea Banoffee, provine de la combinația dintre cuvântul banană și cremă toffee. Crema toffee este o cremă cu gust senzațional, preparată din zahăr brun cu unt și lapte condensat. Opțional, pentru consistență, se adaugă și mascarpone.

Găsiți pe blog și rețeta de sos caramel, pe care o puteți folosi la multe alte deserturi. Noi pregătim adesea sosul caramel, pentru că ne place să-l avem la îndemână în frigider pentru a-l adăuga în diverse deserturi.

Iar din categoria deserturilor cu banane mai găsiți pe blog și rețeta de tort mușuroi de cârtiță. Este rețeta unui tort simplu, delicios și simplu de preparat.

Ce conține rețeta de tartă cu banane și caramel sau Tartă Banoffee

 

Pentru tarta de față pregătim mai întâi o crustă de biscuiți, fără coacere. Apoi preparăm o cremă caramel pe care o întindem în interiorul crustei. Peste aceasta întindem rondele de banane stropite cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Iar deasupra putem pune frișcă simplă, sau o cremă de mascarpone cu frișcă, mai consistentă.

Puțină ciocolată pe deasupra oferă un plus de aspect, dar și de gust. Este o tartă foarte gustoasă pe care merită s-o testați. Cu siguranță o veți repeta.

Iar dacă sunteți în căutare de alte rețete de tarte simple și delicioase, găsiți pe blog o colecție de astfel de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu banane și caramel sau Tartă Banoffee.