Site icon Rețete Fel de Fel

Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură

Tartă cu cremă de mascarpone și zmeură într-o formă de copt albă, pe un tocător de lemn rotund

Tarta cu cremă de mascarpone și zmeură poate fi alegerea perfectă pentru desertul de weekend / Profimedia

Printre cele mai simple și atractive rețete de desert se numără și tartele, iar pentru desertul de weekend ne-am oprit la o rețetă de tartă cu cremă de mascarpone și zmeură. Este ușor de preparat, foarte gustoasă, dar și aspectuoasă. Crusta pentru tartă este una mai specială. Iar zmeura adăugată oferă un plus de gust și prospețime, dar și un plus de culoare. În plus, câteva frunze de mentă ca decor, oferă o pată de culoare și un plus de aromă.

Crema de mascarpone se prepară simplu, din frișcă și mascarpone, iar aroma o poate alege fiecare după preferințe. Noi am ales vanilia, pentru că este printre preferatele noastre. Dar merge la fel de bine și aroma de lămâie, sau cea de portocale.

Dacă vă place cocosul, puteți opta pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos. Este gustoasă, densă și foarte aromată.

Puteți opta și pentru o cremă fiartă, cum ar fi crema de vanilie, sau crema de lămâie. În oricare dintre variante, tarta va ieși, cu siguranță, foarte gustoasă.

Citește și: Millefeuille cu cremă de vanilie și zmeură

Ce este special la rețeta de tartă cu cremă de mascarpone și zmeură

Special la această tartă, comparativ cu tartele clasice este aluatul. Acesta este preparat din fulgi de ovăz mărunțiți și aromă de migdale. Este crocant, dar mai sfărâmicios, iar aroma de migdale i-a dat un gust excelent.

Crema de mascarpone se prepară amestecând mascarponele cu aceeași cantitate de frișcă bătută. Iar zmeura se adaugă din belșug deasupra cremei. Este destul de simplu de preparat și, cu siguranță, va fi adorată de întreaga familie.

Găsiți pe blog mai multe rețete de tarte de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu cremă de mascarpone și zmeură.

Exit mobile version