Rețete de bază

CREMA DE VANILIE PENTRU PRAJITURI SI TORTURI

 

Crema de vanilie este una dintre cele mai simple si usor de facut, creme pentru prajituri.

Reteta aceasta este una din preferatele mele pentru ca se poate folosi la o mare diversitate de deserturi. Este delicioasa, iar in combinatie cu fructe proaspete, crema de vanilie este un adevarat rasfat .

Mai gasiti pe blog o multitudine de retete de creme pentru prajituri la categoria Retete de baza.

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel.  Aici veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 80-100 g zahar
  • 45 g faina
  • 500 ml lapte
  • un praf de sare
  • o jumatate de pastaie de vanilie (o lingurita de extract sau esenta )

 

Mod de preparare crema de vanilie

In prima faza punem laptele pe foc impreuna cu vanilia .Eu am pus direct in crema o jumatate de lingurita de pastai uscate si macinate .

Intr-o cratita amestecam foarte bine galbenusurile cu zaharul si praful de sare pana cand se dubleaza compozitia si se dechide la culoare .Incorporam si faina ,apoi turnam laptele cald cu vanilia ,amestecand continuu.

Tarta cu crema de vanilie si fructe 007-3

 

Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroasa,amestecand mereu sa nu se prinda de fund.

Acoeriti suprafata cremei ( nu a vasului ) cu o folie alimentara si lasati-o sa se raceasca ,astfel nu va forma coaja deasupra .

Este minunata la eclere ,cremes,tarte cu fructe si multe alte dulciuri .Pofta buna !

Tarta cu crema de vanilie si fructe 030