Printre rețetele de prăjituri și fursecuri pentru sărbătorile de iarnă, își poate face loc cu succes și o rețetă de tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri colorate. Combinația dintre gemul dulce-acrișor și ciocolata dulce-amăruie, este minunată.
Rețeta este ușoară, aluatul de tartă se prepară în cel mai simplu mod. Gemul îl poți adăuga pe cel preferat, dar cu gust dulce-acrișor.
Iar dacă nu doriți să adăugați gem, puteți folosi fructe proaspete. Vedeți un exemplu la rețeta de tartă cu pere și ciocolată. Aluatul crocant și fraged de tartă s-a combinat armonios cu ciocolata ușor amăruie și perele dulci.
Și tot din categoria rețetelor cu fructe și ciocolată mai puteți încerca și rețeta de cheesecake cu portocale și ciocolată. Este absolut delicioasă combinația. Portocalele sunt fructe ce se găsesc pe piață pe tot parcursul anului. Însă gustul și aroma maximă o au în sezonul rece.
Cum preparăm rețeta de tartă cu gem și ciocolată
Pentru această tară vom coace separat aluatul și îl vom umple după coacere cu gem. Cel mai potrivit este gemul de prune, pentru că este mai dens, aromat și are gust dulce-acrișor. Mai puteți opta și pentru gemul de caise.
Ciocolata se prepară simplu, ca o glazură clasică. Iar ca elemente pentru decor, puteți folosi nuci, alune sau migdale, jeleuri de fructe sau fructe confiate. Puteți adapta rețete după propriul gust sau în funcție de ingredientele pe care le deții.
Mai puteți găsi pe blog și alte rețete cu astfel de combinație de ingrediente, de unde o puteți alege pe cea care vă inspiră mai mult.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri colorate.