Site icon Rețete Fel de Fel

Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă

Tartă cu piersici și aluat fraged porționată

Piersicile proaspete sunt combinate cu gem de piersici și învăluite în aluat fraged, delicios / Shutterstock

Pentru răsfățul dulce de zi cu zi, o delicioasă rețetă de tartă cu piersici și aluat fraged, de casă, este chiar potrivită. Se prepară ușor și într-un timp relativ scurt, iar ingredientele sunt dintre cele comune deserturilor cu fructe.

Tartele sunt printre cele mai apreciate deserturi, care se pot prepara cu fructe de sezon. Sunt apreciate și din punct de vedere al gustului, dar și al aspectului și al simplității cu care se prepară. Aluatul de tartă poate fi un aluat fraged sau un aluat foietaj. Nu este greșit nici dacă se folosește aluatul dospit. Însă în mod tradițional, de bază este aluatul fraged. Textura lui crocantă și sfărâmicioasă face tot deliciul rețetei.

Și umpluturile tartelor  pot fi diversificate, în funcție de preferințele fiecăruia. Se pot folosi fructe proaspete, din compot sau congelate. Se mai pot folosi gemuri sau dulcețuri de fructe, dar și diferite creme. iar dacă se combină cremele cu fructele, deliciul va fi maxim.

Un astfel de exemplu îl puteți descoperi la  rețeta de tartă cu cremă de vanilie și fructe. Este una dintre tartele delicioase și spectaculoase, care cucerește pe oricine iubește deserturile cu fructe.

O altă rețetă mai simplă, dar foarte interesantă este rețeta de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale.

Cum preparăm rețeta de tartă cu piersici și aluat fraged de casă

Pentru rețeta de azi vom folosi o combinație de piersici proaspete și gem de piersici. Gemul va fi folosit ca element de legătură între aluatul fraged și piersicile proaspete.  Iar deasupra tartei vom așeza un grilaj creeat din fâșii subțiri de aluat.

Mai găsiți pe blog și alte rețete delicioase de tarte, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu piersici și aluat fraged de casă.

Exit mobile version