Dulciuri Tarte / Cheesecake

Tartă rustică cu mere și crumble cu migdale

Pentru a ne potoli într-un mod simplu și rapid pofta de dulce, această tartă rustică cu mere și crumble cu migdale este mai mult decât perfectă.

Iar dacă avem deja merele la borcan, conservate de toamna, mai economisim și timp.

Am prezentat anterior rețeta de mere la borcan pentru plăcinte și prăjituri. Iar acum a sosit timpul să le folosim. Doar desfacem borcanul, adăugăm scorțișoară și puțin zahăr, dacă este necesar si este gata umplutura.

Însă putem folosi mere proaspete așa cum am procedat la rețeta de plăcintă țărănească cu mere caramelizate.

Indiferent de merele folosite, rețetele de plăcinte și tartele cu mere sunt delicioase.

Sunt printre cele mai simple și la îndemână deserturi.

Rețeta de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale

Aluatul de tartă se prepară foarte ușor, cu doar câteva ingrediente. Este acel aluat fraged, nisipos, care se prepară cu untul rece.

Cât despre crumble, este chiar deosebit cu făină de migdale în el.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei tarte. Poate vă inspiră și îi răsfățați și voi pe cei dragi cu așa desert simplu și gustos.

Dar mai găsiți pe blog o colecție de rețete de plăcinte și tarte de unde vă puteți inspira.

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Tartă rustică cu mere și crumble, porționată

Gătește Tartă rustică cu mere și crumble cu migdale

Timp de preparare

35 min

Porții

16

Tartă rustică cu mere și crumble, porționată

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă într-o tavă de 37 cm, diametrul:
  • 450 gr făină
  • 1 ou
  • 150 ml apă rece
  • 200 gr unt rece
  • 16 ml esență de vanilie
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 5 gr sare
  • Pentru umplutură:
  • 750 gr mere răzuite
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • În plus:
  • 30 gr făină de migdale
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluat fraged de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale, untul trebuie să fie rece și apa tot rece.

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea și cu zahărul pudră. Apoi adăugăm untul tăiat în cuburi și oul și începem să frământăm aluatul. Recomandat este să-l frământăm cu degetele pentru a nu da timp untului să se topească.  Vom obține niște firimituri de aluat.

Adăugăm și esența și apa rece, treptat așa încât să se lege puțin aluatul. Împachetăm aluatul în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Scoatem aluatul de la rece și dăm deoparte un sfert din el. Cu cealaltă parte de aluat tapetăm interiorul tăvii tapetată cu hârtie de copt.

Desfacem merele, le amestecăm cu scorțișoara și zahărul și le întindem peste aluatul din tavă.

Aluatul oprit îl amestecăm cu făina de migdale și îl presărăm sfărâmat peste umplutura de mere.

Coacem delicioasa tartă rustică cu mere și crumble cu migdale pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

O lăsăm să se tempereze ușor, o pudrăm cu zahăr și o porționăm

O servim  alături de cei dragi, cu mare poftă.

Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai sus.