Site icon Rețete Fel de Fel

Tiramisu la cupe. E incredibil de bun

De mare efect acest Tiramisu la cupe, mai ales atunci cand ai musafiri si vrei sa-i impresionezi!

Poate v-ati dat seama pana acum, sau nu, ca ador tiramisu-ul. L-am preparat pana acum in varianta clasica , cu cirese sau cu nutella, dar niciodata in cupe. Si daca tot m-am hotarat, am facut-o dupa reteta lui Gordon Ramsay si, cum era de asteptat a fost incredibil de bun.

Ingrediente:

 

  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3 linguri de marsala( sau coniac)
  • 120 ml espresso
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 10 piscoturi
  • 2 cubulete de ciocolata amaruie

Mod de preparare pentru reteta de tiramisu la cupe:

 

Prima data preparam cafeaua si o lasam la racit. Intr-un vas amestecam mascarponele cu extractul de vanilie, adaugam apoi pe rand cate o lingura de marsala sau coniac, incorporand bine.

Mixam smantana cu zaharul pudra pana se intareste, iar dupa aceea o adaugam la mascarpone si omogenizam bine.

Pregatim patru cupe si punem in ele  cate doua piscoturi si jumatate, inmuiate in cafea si cateva linguri din crema de mascarpone.

Radem ciocolata deasupra fiecarei cupe si punem la frigider cateva ore.

Servim rece, e delicios.

Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version