Dulciuri

TIRAMISU LA CUPE

De mare efect acest Tiramisu la cupe, mai ales atunci cand ai musafiri si vrei sa-i impresionezi!

Poate v-ati dat seama pana acum,sau nu,ca ador tiramisu-ul.L-am preparat pana acum in varianta clasica , cu cirese sau cu nutella,dar niciodata in cupe.Si daca tot m-am hotarat ,am facut-o dupa reteta lui Gordon Ramsay si, cum era de asteptat a fost incredibil de bun.

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3 linguri de marsala( sau coniac)
  • 120 ml espresso
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 10 piscoturi
  • 2 cubulete de ciocolata amaruie

Mod de preparare tiramisu la cupe

Prima data preparam cafeaua si o lasam la racit.Intr-un vas amestecam mascarponele cu extractul de vanilie,adaugam apoi pe rand cate o lingura de marsala sau coniac,incorporand bine.
Mixam smantana cu zaharul pudra pana se intareste,iar dupa aceea o adaugam la mascarpone si omogenizam bine.
Pregatim 4 cupe si punem in ele  cate doua piscoturi si jumatate,inmuiate in cafea si cateva linguri din crema de mascarpone .
Radem ciocolata deasupra fiecarei cupe si punem la frigider cateva ore.

Servim rece,e delicios.Pofta buna!