Servită cu mămăligă caldă este demențială această tocană țărănească de ceapă cu carne! Se poate opta pentru orice tip de carne, dar carnea albă este parcă mai potrivită.
Noi, de data aceasta am avut carne de iepure, dar, în general optăm pentru carnea de pasăre.
Găsiți pe blog și o varianta de rețetă cu cotlet de porc. Este o variantă ceva mai rapidă, cu puține ingrediente.
Iar din categoria rețetelor cu carne de iepure vă mai recomandăm și Rețeta Iepure cu roșii și măsline.
Citește și: Tocană de cartofi cu pui. Mâncare ca la bunica acasă
Rețetă de tocană țărănească de ceapă cu carne
Dacă vă place carnea de iepure nu ezitați s-o preparați în acest mod! Iese tare fragedă și se combină perfect cu ceapa dulceagă și sosul de roșii cu usturoi. Iar dacă sosul de roșii este preparat cu ardei copți, deliciul este maxim.
Neapărat adăugăm și 3-4 căței de usturoi la o astfel de tocană.
Rețeta de față este potrivită și pentru sărbătorile pascale. Se poate prepara și cu carne de miel, dar și cu carne de curcan.
Și neapărat servită cu mămăliguță, că ne reprezintă cel mai bine. Noi suntem fani tocănițe țărănești cu mămăliguță.
Și pâinea de casă este potrivită pentru această tocană, dacă nu optați pentru mămăligă.
Și încă o recomandare: folosiți ceapă românească și usturoi românesc! Sunt mult mai gustoase!
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.