Site icon Rețete Fel de Fel

Tocanita de pui cu ardei copt

 

 

Tocanita de pui cu ardei copt este una dintre mancarurile mele preferate de cum apar ardeii pe piata.

Este o reteta atat de simpla si gustoasa, se prepara rapid si este perfecta alaturi de mamaliguta, paste fierte.piure de cartofi sau orez.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de tocanita de pui cu ardei copt:

 

Mai intai coacem ardeii. Ii spalam si uscam apoi ii coacem. Eu ii coc pe aragaz intr-o tigaie groasa dar puteti sa-i coaceti si pe gratar sau in cuptor.

Dupa coacere ii transferam intr-un bol, presaram sare mare si ii lasam acoperiti o jumatate de ora, astfel se vor inmuia si se pot decoji foarte usor.

Intre timp rumenim bucatile de carne in ulei si le scoatem apoi pe o farfurie. In acelasi ulei calim  ceapa tocata pana se inmoaie usor si devine translucida. Punem carnea inapoi, adaugam supa, sare dupa gust, acoperim vasul si fierbem pana cand carnea este aproape gatita.

Curatam si tocam ardeii copti.

Adaugam rosiile decojite si tocate cubulete (sau conserva de rosii ), cateii de usturoi tocati marunt, ardeii copti, foaia de dafin, zaharul, sare si piper dupa gust.

Continuam fierberea pana cand tocanita capata consistenta. Stingem focul, adaugam verdeata tocata si mancarica este gata.

 

Mancati-o calda alaturi de garnitura preferata.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version