Site icon Rețete Fel de Fel

Tocinei de cartofi cu branza. Reteta usoara, gustoasa

 

Intr-una din zile mi-am adus aminte ce tocinei de cartofi cu branza deliciosi ne facea bunica.

Este o reteta usoara, gustoasa si  se face din cele mai simple ingrediente pe care le avem la indemana oricand.

I-am mancat cu o salata verde cu rosii cu morcovi, au fost foarte buni si au disparut rapid din farfurie. Va invit sa-i incercati, au gust de amintiri din copilarie 🙂 .

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta tocinei de cartofi cu branza:

 

Spalati, curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mica. Scurgeti-i foarte bine de lichid si transferat-i intr-un bol. Adaugati branza rasa sau sfaramata, oul si sarea.

Amestecati bine pentru a se omogeniza, apoi incorporati faina. Trebuie sa obtineti o compozitie moale dar legata. Daca e nevoie, mai puneti un pic de faina.

*Daca doriti ii puteti condimenta si adauga marar sau patrunjel tocat. Eu i-am lasat simpli, ca ai bunicii.

Cu mainile umede, formati un fel de chiftelute aplatizate. Prajiti-le in ulei, la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Nu dati focul mare deoarece nu se vor gati in interior.

Scoateti tocineii pe servetele absorbante si mancati-i calzi alaturi de salata preferata.

Sunt deliciosi calzi dar si reci sunt foarte gustosi.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version