Chifteluțe / Carne tocată
TOCINEI DE CARTOFI CU BRANZA
Intr-una din zile mi-am adus aminte ce tocinei de cartofi cu branza deliciosi ne facea bunica.
Este o reteta usoara,gustoasa si se face din cele mai simple ingrediente pe care le avem la indemana oricand.
I-am mancat cu o salata verde cu rosii cu morcovi,au fost foarte buni si au disparut rapid din farfurie.Va invit sa-i incercati,au gust de amintiri din copilarie 🙂 .
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 100 g branza telemea
- 1 ou mare
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingura cu varf de faina
Mod de preparare tocinei de cartofi cu branza
Spalati,curatati cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mica.Scurgeti-i foarte bine de lichid si transferat-i intr-un bol.Adaugati branza rasa sau sfaramata,oul si sarea.
Amestecati bine pentru a se omogeniza ,apoi incorporati faina.Trebuie sa obtineti o compozitie moale dar legata.Daca e nevoie ,mai puneti un pic de faina.
*Daca doriti ii puteti condimenta si adauga marar sau patrunjel tocat.Eu i-am lasat simpli,ca ai bunicii.
Cu mainile umede,formati un fel de chiftelute aplatizate.Prajiti-le in ulei ,la foc mediu pana se rumenesc frumos pe ambele parti.Nu dati focul mare deoarece nu se vor gati in interior.
Scoateti tocineii pe servetele absorbante si mancati-i calzi alaturi de salata preferata.
Sunt deliciosi calzi dar si reci sunt foarte gustosi.Pofta buna !
COMENTARII