Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu aromă intensă de lămâie

Tort cu aromă intensă de lămâie porționat pe platou, alături de două pahare cu suc și o farfurie cu felii de lămâie

Tortul cu cremă de lămâie se porționează mai bine a doua zi / Profimedia

Dacă v-ați plictisit de gustul torturilor cu creme de ciocolată, vă invit să încercați o rețetă de tort cu aromă intensă de lămâie. Este un tort absolut delicios și foarte aromat.

Aroma de lămâie este una deosebită, atât în cremele de torturi și prăjituri cât și în blaturi. Îți lasă o senzație minunată de răcoare, de prospețime.

Preparăm foarte des crema de lămâie, în special vara, pentru diferite rețete de deserturi. Vedeți aici și rețeta clasică pentru crema de lămâie.

Și mai găsiți pe blog o rețetă de cremă combinată din lămâie și ananas. Este o cremă fină și delicată pe care o puteți servi și simplă, dar și inclusă în prăjituri.

Astfel de creme se combină perfect și cu blaturi de tort simple, din pandișpan, dar și cu blaturi de cacao sau de ciocolată.

Vedeți aici și o rețetă de blat umed de tort cu ciocolată.

Cum se prepară rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie

 

Pentru prepararea acestui tort folosim albușurile de ouă la blatul tortului, iar gălbenușurile la cremă. Aroma de lămâie se va găsi și în siropul cu care trampăm blatul, dar și în cremă. Iar pentru a echilibra gusturile, mai adăugăm și o cremă de mascarpone cu frișcă, cu care îmbrăcăm tortul.

Nu este o rețetă complicată, dar necesită mai mult timp de preparare a elementelor ce compun tortul.

Dacă doriți mai multe rețete de tort, găsiți pe blog o colecție de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”tort” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie.

Exit mobile version