Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu ciocolata si fructe de padure

tort cu ciocolata si fructe de padure

Tort cu ciocolata si fructe de padure, reteta pas cu pas. Tort cu blaturi umede, crema de mascarpone cu ciocolata alba si sos de fructe de padure.

Astazi se implinesc 7 ani de Retete fel de fel si este si ziua mea de nastere. Asa ca am motive sa sarbatoresc cum se cuvine cu un tort cu ciocolata si fructe de padure. Este un desert grozav, o combinatie care imi place foarte mult si sper sa-l incercati si voi.

Va multumesc ca mi-ati fost alaturi in toti acesti ani si imi doresc sa fiti si de-acum inainte. ❤️

 

Ingrediente

 

 

 

 

Mod de preparare tort cu ciocolata si fructe de padure

Blaturile se prepara foarte simplu. Intr-un bol incapator amestecam ingredientele lichide (ouale, uleiul, iaurtul si cafeaua). In altul cele solide (faina, cacaoa, zaharul, sarea, praful de copt, bicarbonatul).

Le unim si amestecam doar cat este necesar sa se omogenizeze compozitia. Obtinem un aluat care curge de pe tel.

Impartim compozitia obtinuta in mod egal in doua boluri si coacem blaturile 30-35 de minute la 175°C.

Lasam blaturile pe un gratar sa se raceasca complet si le taiem pe jumatate. Obtinem astfel 4 blatulete 🙂 .

Crema se prepara astfel. In primul rand topim la baie de aburi sau la microunde ciocolata alba impreuna cu 100 ml de smantana pentru frisca (din cantitatea data). Omogenizati foarte bine si lasati la racit.

Cand este complet rece, amestecati-o cu mascarponele. Veti obtine o crema fina si consistenta.

*Tineti cont ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura, sa fie reci, de la frigider.

Separat, intr-un bol mare, mixati smantana pentru frisca doar pana incepe sa se ingroase un pic. Apoi adaugati vanilia si crema de ciocolata alba si mascarpone, mixand continuu.

Cand crema a prins consistenta, este gata. Nu mixati mai mult decat trebuie.

Nu va ramane decat sa preparati sosul de fructe de padure. Intr-un vas puneti toate ingredientele si fierbeti pana cand a dat doua trei clocote. Lasati la racit.

*Daca nu va plac semintele fructelor de padure, treceti sosul cu tot cu fructe printr-o sita.

Acum putem sa asablam tortul.

Asezam pe un platou prmul blat, intindem un strat de crema si punem din loc in loc sos de fructe de padure.

Continuam asa pana terminam blaturile si sosul de fructe. Cu crema ramasa imbracam tortul.

Apoi decoram tortul cu fasii de ciocolata. Intindem separat, pe bucati de harie de copt ciocolata neagra si cea alba, rulam si dam la rece. Dupa 15-20 de minute desfacem hartia si avem fasiile de ciocolata.

Decoram tortul cu ele, fructe de padure si optional, cateva crengute mici de rozmarin ( sau menta daca aveti).

 

Pastram tortul la rece pana cand il vom taia. Pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version