TORT CU CIOCOLATA SI FRUCTE DE PADURE

tort cu ciocolata si fructe de padure

Tort cu ciocolata si fructe de padure, reteta pas cu pas. Tort cu blaturi umede, crema de mascarpone cu ciocolata alba si sos de fructe de padure.

Astazi se implinesc 7 ani de Retete fel de fel si este si ziua mea de nastere. Asa ca am motive sa sarbatoresc cum se cuvine cu un tort cu ciocolata si fructe de padure. Este un desert grozav, o combinatie care imi place foarte mult si sper sa-l incercati si voi.

Va multumesc ca mi-ati fost alaturi in toti acesti ani si imi doresc sa fiti si de-acum inainte. ❤️

 

 

Ingrediente

  • Blaturi umede (2×22 cm)
  • 250 g faina
  • 80 g cacao
  • 400 g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt simplu
  • 125 ml cafea tare

 

  • Crema de mascarpone cu ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba
  • 450 g smantana pentru frisca (35% grasime)
  • 1 lingurita extract de vanilie (esenta/ zahar vanilat)

 

  • Sos de fructe de padure
  • 150 g fructe de padure
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingurita extract de vanilie

 

  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie( 54% cacao)
  • 60 g ciocolata alba
  • fructe de padure proaspete sau congelata
  • crengute mici de rozmarin (sau menta)

Mod de preparare tort cu ciocolata si fructe de padure

Blaturile se prepara foarte simplu. Intr-un bol incapator amestecam ingredientele lichide (ouale, uleiul, iaurtul si cafeaua). In altul cele solide (faina, cacaoa, zaharul, sarea, praful de copt, bicarbonatul).

Le unim si amestecam doar cat este necesar sa se omogenizeze compozitia. Obtinem un aluat care curge de pe tel.

Impartim compozitia obtinuta in mod egal in doua boluri si coacem blaturile 30-35 de minute la 175°C.

Lasam blaturile pe un gratar sa se raceasca complet si le taiem pe jumatate. Obtinem astfel 4 blatulete 🙂 .

Crema se prepara astfel. In primul rand topim la baie de aburi sau la microunde ciocolata alba impreuna cu 100 ml de smantana pentru frisca (din cantitatea data). Omogenizati foarte bine si lasati la racit.

crema de mascarpone cu ciocolata alba

Cand este complet rece, amestecati-o cu mascarponele. Veti obtine o crema fina si consistenta.

*Tineti cont ca toate ingredientele sa aiba aceeasi temperatura, sa fie reci, de la frigider.

Separat, intr-un bol mare, mixati smantana pentru frisca doar pana incepe sa se ingroase un pic. Apoi adaugati vanilia si crema de ciocolata alba si mascarpone, mixand continuu.

Cand crema a prins consistenta, este gata. Nu mixati mai mult decat trebuie.

Nu va ramane decat sa preparati sosul de fructe de padure. Intr-un vas puneti toate ingredientele si fierbeti pana cand a dat doua trei clocote. Lasati la racit.

*Daca nu va plac semintele fructelor de padure, treceti sosul cu tot cu fructe printr-o sita.

tort cu ciocolata si fructe de padure

Acum putem sa asablam tortul. Asezam pe un platou prmul blat, intindem un strat de crema si punem din loc in loc sos de fructe de padure.

Continuam asa pana terminam blaturile si sosul de fructe. Cu crema ramasa imbracam tortul.

tort cu ciocolata si fructe de padure

Apoi decoram tortul cu fasii de ciocolata. Intindem separat, pe bucati de harie de copt ciocolata neagra si cea alba, rulam si dam la rece. Dupa 15-20 de minute desfacem hartia si avem fasiile de ciocolata.

Decoram tortul cu ele, fructe de padure si optional, cateva crengute mici de rozmarin ( sau menta daca aveti).

 

tort cu ciocolata si fructe de padure

Pastram tortul la rece pana cand il vom taia. Pofta buna!

tort cu ciocolata si fructe de padure

tort cu ciocolata si fructe de padure

tort cu ciocolata si fructe de padure

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *