Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu frisca si fructe

 

Tort cu frisca si fructe, un tort delicios,insiropat cu un sirop delicios de vanilie ,cu multa frisca si fructe.

Reteta este foarte simpla si se poate adapta dupa propriile gusturi ,alegeti fructele care va plac,puteti pune bucati de fructe si intre blaturi si sa alegeti o alta aroma .Eu iubesc vanilia si mi se pare ca se potriveste foarte bine in combinatia asta ,asadar am folosit din belsug atat in blat ,cat si in sirop si-n frisca.

Sper sa va tenteze si sa-l incercati , cu siguranta o sa fie pe placul tuturor .

 

Ingrediente

 

Mod de preparare pentru reteta de tort cu frisca si fructe

Prima data preparam blatul .

Un articol complet cu multe sfaturi utile despre cum se face blatul de tort gasiti aici (click ) .

Asadar mixam ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana obtinem o compozitie pufoasa,tripla in volum si deschisa la culoare .Este foarte important sa mixam foarte bine ,altfel dupa coacere ,blatul se va lasa .

Adaugam vanilia ,faina in doua ture  si ametecm delicat de sus in jos .

Punem compozitia intr-o tava (22 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina i coacem blatul 30 -35 de minute la 180 °C .Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea (sau ,mai bine un betisor de frigarui 🙂 ) .

Intre timp faceti siropul .Puneti intr-o craticioara apa,zaharul si jumatatea de pastaie de vanilie si fierbeti 3-4 minure .Dupa ce stingeti focul adaugati si zeama de lamaie (doar daca vreti un gust usor acrisor ).

Mixati smantana pentru frisca iar la final adaugati vanilia si zaharul pudra cernut .Nu faceti ca mine sa-l puneti direct din cutie ,asa granulat 🙂  ,ca nu se va dizolva in frisca si bobitele vor fi vizibile .

Asamblam minunatul Tort cu frisca si fructe

Taiem blatul pe jumatate si incepem sa asamblam tortul.Punem prima bucata de blat pe un platou si-o insiropam cu jumatate din sirop.

Acoperim cu 300 g frisca batuta ,acoperim cu a doua parte de blat insiropata cu restul de sirop si imracam cu frisca ramasa .Din ce-a ramas formam rozete pe toata marginea iar in mijloc asezati fructe dupa imaginatie.

Acoperiti partea laterala cu fistic macinat iar dupa ce ati decorat cu fructe ,preparati pliculetul de tort gelee dupa indicatiile de pe ambalaj si pensulati suprafata fructelor.Le va pastra proaspete mai mult timp si vor avea un aspect foarte frumos.

Tineti tortul la rece cateva ore si puteti sa-l mancati cu mare placere .Pofta buna !

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Exit mobile version