Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cupolă din ruladă cu gem de vișine

Tort cupolă din ruladă cu gem de vișine

Pentru aspectul de cupolă, tortul se va monta într-un bol cu baza rotundă / Shutterstock

Pentru un weekend petrecut alături de cei dragi, sau pentru un eveniment mai deosebit, merită preparată această rețetă de tort cupolă din ruladă cu gem de vișine.

Nu se prepară greu, mai ales dacă sunteți familiarizați cu ruladele ca desert.

Gemul de vișine din interiorul ruladei îl puteți înlocui cu un alt gem preferat, dar frumos colorat. Merge de minune gemul de căpșuni, de zmeură, sau de afine.

De fapt acest tort se poate prepara cu orice tip de ruladă doriți, chiar și cu ciocolată.

Vedeți aici și o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Foaia de cacao s-a combinat armonios cu crema de ciocolată albă cu mascarpone și vișinele.

Iar o altă rețetă de ruladă care s-ar potrivi perfect unui astfel de tort este cea de ruladă cu portocale și cremă de mascarpone. Rulada este foarte gustoasă, foarte aromată și aspectuoasă. Cucerește instant atât gustul cât și privirile.

Ce conține rețeta de tort cupolă din ruladă cu gem de vișine

Pe lângă rulada cu gem de vișine care constituie baza tortului, mai preparăm și o cremă de mascarpone cu frișcă.  În această cremă adăugăm și dulceață de vișine, pentru aromă și culoare.

Dar și aici puteți adăuga dulceața favorită, sau pe care o aveți în cămară.  Puteți prepara tortul cupolă după propriul gust și imaginație.

Mai găsiți pe blog foarte multe rețete de ruladă, de unde vă puteți inspira pentru acest tort. Găsiți separat și rețete de cremă.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cupolă din ruladă cu gem de vișine.

Exit mobile version