Tort de mere umplute cu rahat și zahăr caramelizat, este desertul de post cu care ne-am răsfățat în weekend.
Iată că, dacă dorim și în post ne putem delecta cu deserturi delicioase. Iar deserturile cu mere sunt cele mai la îndemână de preparat. De la plăcinte, la tarte, gogoși, până la prăjituri și torturi. De toate putem prepara. Și cele mai recomandate sunt merele ușor acrișoare.
Mai găsiți pe blog și Rețeta de prăjitură de post cu mere și cacao.
Și tot din categoria rețetelor cu mere foarte simplă, dar interesantă este și Această Rețeta de prăjitură cu mere.
Rețetă de tort de mere umplute cu rahat, de post
Tortul de față este de fapt un tort răsturnat, cu mere întregi, dar fără cotoare. În locul cotoarelor am adăugat rahat multicolor.
De menționat că la această rețetă unitatea de măsură pentru ingrediente a fost cana de 300 ml. Este o rețetă veche din caietul îngălbenit de vreme.
Iar în forma de copt(o cratiță emailată de 26 cm) am caramelizat mai întâi zahărul. Este o rețetă adaptată după rețeta de tort cu mere și cremă de zahăr ars. Însă, în varianta de post, crema de zahăr ars lipsește. Lipsește și frișca, dar la cât de bogat este în ingrediente este suficient așa nedecorat.
Citește și: Tort de mere Streusel. Rețetă din bucătăria germană
Blatul a fost însiropat de la zahărul caramelizat de pe pereții formei de copt. Așadar, a fost chiar delicios și vi-l recomandăm cu drag!
* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.