Site icon Rețete Fel de Fel

Tort de turtă dulce cu cremă de nuci

Tort de turtă dulce cu cremă de nuci porționat pe un platou de sticlă, așezat pe un ștergar roșu

Tortul de turtă dulce se decorează cu biscuiți de turtă dulce sub formă de brăduți / Profimedia

Printre rețetele de turtă dulce pe care le preparăm cu ocazia sărbătorilor de iarnă se numără și cea de tort. De data aceasta vă ispitim cu o rețetă de tort de turtă dulce cu cremă de nuci. Este un tort cu blaturi dense și aromate, iar crema este fină și are un gust divin.

Mai găsiți pe blog o rețetă de tort cu blaturi de turtă dulce și cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Blaturile tortului de turtă dulce au fost preparate asemănător cu blatul de turtă dulce la tavă.

Vedeți aici cum se prepară și rețeta de turtă dulce la tavă. Turta dulce la tavă este una dintre prăjiturile copilăriei pe care o găseam pe tarabele din târguri sau bâlciurile organizate atunci.  O regăsim și acum, dar preferăm să o preparăm și în propria bucătărie.

Și tot din categoria rețetelor de turtă dulce cu iz de copilărie, mai găsiți pe blog și rețeta de turtă dulce rotundă și glazurată.

Cum se prepară rețeta de tort de turtă dulce cu cremă de nuci

Pentru acest tort preparăm un singur blat pe care îl vom secționa în trei. Îl și însiropăm cu un sirop de zahăr ars pentru că de data aceasta nu vom folosi o cremă fiartă, care să îl hidrateze. Crema o preparăm din nuci măcinate fin cu unt și lapte condensat. Și o aromatizăm cu vanilie, pentru că merge bine vanilia cu aromele condimentelor de la blat.

Este un tort de iarnă absolut delicios și destul de ușor de preparat.

Și dacă mai doriți și alte rețete de torturi, ,mai simple sau mai complexe, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete. Le descoperiți în secțiunea ”Dulciuri”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort de turtă dulce cu cremă de nuci.

Exit mobile version