Site icon Rețete Fel de Fel

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango porționat pe două farfurii și pe platou, alături de o ceașcă ci ceai și un ceainic

Tortul se va porționa mult mai bine după ce va sta la rece 5-6 ore / Profimedia Images

Pentru un weekend petrecut cu familia și prietenii sau pentru un eveniment deosebit, vă propunem o delicioasă rețetă de tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango. Este și delicios, dar și spectaculos cu așa combinație de arome, texturi și culori.

Rulada este un desert cu aspect elegant, mai ales folosită ca bază pentru tort. Aspectul simetric al ruladei în secțiune și contrastul de culori și texturi dintre foaia de aluat și umplutură, fac ca acest desert să fie cu adevărat deosebit. Și nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și comune.

Mai găsiți pe blog o rețetă de tort din ruladă cu jeleu de caise. Chiar dacă un astfel de tort necesită mai multe elemente, acestea se prepară destul de ușor și într-un timp relativ scurt.

O altă rețetă de tort având ca bază rulada este cea de  tort cupolă din ruladă cu gem de vișine. Aspectul semirotund al tortului este chiar cuceritor, cu feliile de ruladă așezate deasupra.

Ce conține deliciosul tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Chiar dacă este un tort mai complex, rezultatul final va merita din plin și efortul depus, dar și timpul alocat.

Tortul are la bază o ruladă foarte simplă din foaie de pandișpan umplută cu gem din fructe de pădure. În interiorul tortului regăsim același gem, dar transformat în cremă mai consistentă.

Pentru crema de mango se prepară mai întâi o cremă de vanilie care se amestecă cu piure de mango. Se adaugă și puțină gelatină pentru fermitate.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de torturi delicioase și spectaculoase, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango.

Exit mobile version