Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Duo chocolat cu caise

Tort Duo chocolat cu caise decorat cu fulgi de migdale, felii de caise și frunze verzi

Tortul se montează în mai multe etape, în funcție de cum devin cremele ferme / Shutterstock

În plin sezon al caiselor coapte nu ne mai săturăm de deserturi cu caise. De data aceasta am preparat o rețetă de tort Duo chocolat cu caise. Este un tort absolut delicios și spectaculos cu așa contrast de culori.

Caisele se comportă foarte bine în deserturi oferindu-le, savoare și culoare indiferent cum sunt folosite. Le putem folosi direct în blaturi sau în creme. Le putem transforma în jeleuri delicioase sau pur și simplu le adăugăm proaspete ca decor.

Un exemplu de desert spectaculos care pune caisele în valoare îl puteți descoperi la rețeta de tort din ruladă cu jeleu de caise. Aici avem caise și în ruladă, sub formă de gem, dar și în jeleu și la decor.

Iar una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri cu caise de pe blog este rețeta de prăjitură cu iaurt și caise. Este o prăjitură foarte aromată și răcoroasă care merită preparată cât este vara de lungă și nu numai.

Ce conține rețeta de tort Duo chocolat cu caise

Pentru tortul din rețeta de azi preparăm un blat umed de tort cu ciocolată. Nu îl mai însiropăm decât dacă ne plac torturile foarte însiropate.

Apoi preparăm o cremă simplă de ciocolată albă cu frișcă, pe care o aromatizăm cu vanilie. Este o cremă dulce, dar este completată de gustul acrișor al jeleului de caise. Deasupra mai adăugăm o glazură de ciocolată neagră și decorăm tortul cu fulgi de migdale.

Chiar dacă are multe elemente de preparat, merită din plin efortul pentru că tortul cucerește negreșit atât prin gust cât și prin aspect.

Dacă mai doriți și alte rețete de deserturi cu caise, le descoperiți pe blog tastând cuvântul ”caise” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Duo chocolat cu caise.

Exit mobile version