Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Esterhazy. Un tort fin cu gust divin

Tort Esterhazy pe un platou alb cu picior

Tortul se decorează pe margini cu fulgi de migdale, alune, sau nuci / Shutterstock

Pentru masa de Revelion, sau pentru orice momente speciale petrecute alături de cei dragi, este perfectă a fi preparată rețeta de tort Esterhazy.

Tortul Esterhazy (Eszterházy) este un tort elegant și absolut delicios, inspirat din bucătăria ungurească. Denumirea lui a fost stabilită după numele prințului ungur Paul de Eszterhazy.

Rețeta a fost inventată de cofetarii din Budapesta la sfârșitul secolului al XIX-lea. Pe parcurs, tortul a devenit unul dintre cele mai cunoscute torturi din teritoriile Monarhiei Austro-Ungare. Din 2015, acesta a devenit un desert tradițional maghiar.

Citește și: Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Rețeta este asemănătoare cu rețeta de tort egiptean, cu diferența că lipsește frișca și zahărul caramelizat. În schimb are o glazură deosebită din fondant cu ciocolată neagră ce oferă tortului o eleganță aparte.

Găsiți pe blog rețeta de glazură fondantă, sau puteți apela la fondantul din comerț.

Din categoria rețetelor de tort cu foi de bezea, absolut delicioase, vă mai recomand de pe blog și rețeta de tort cu alune și cafea. Este un tort la care puteți folosi albușurile rămase de la alte preparate.

Citește și: Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Ce conține minunatul tort Esterhazy

Tortul unguresc Esterhazy este format din 6 foi de bezea cu nucă, umplute cu o cremă de vanilie cu nuci și brandy. Este decorat cu glazură albă din fondant iar firele ce imită pânza de păianjen sunt din ciocolată amăruie. Acest decor oferă tortului un aspect frumos și o eleganță aparte. Pe margini se decorează cu fulgi de migdale, alune, sau nuci. Fulgii de migdale contribuie la eleganța tortului.

Citește și: Tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat

Mai găsiți pe blog o colecție de rețete de torturi sau prăjituri cu foi de bezea, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

Citește și: Tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Esterhazy.

Citește și: Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă

Exit mobile version