Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan

Tort Kilimanjaro pe un tocător de lemn, alături de un ștergar

A doua parte de blat se taie în forme triunghiulare / Shutterstock

Dacă nu ați preparat încă rețeta de tort Kilimanjaro, celebrul tort cu aspect de vulcan, vă recomandăm cu încredere rețeta. Este un delicios tort cu portocale, cremă de frișcă cu mascarpone și blat de cacao.

Aspectul tortului este sub formă de cupolă, exact ca un vulcan care erupe. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar gustul tortului este delicios.

Tot din categoria rețetelor de tort cu aspect de cupolă vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de tort Cupolă cu mousse de zmeură. Pentru a realiza un tort sub formă de cupolă aveți nevoie de un bol de inox cu baza rotundă. Iar blaturile se vor decupa sub forme triunghiulare pentru a se asambla perfect. Fie folosiți un șablon de silicon, fie desenați un triunghi pe o coală de hârtie și vă ajutați de acesta.

Și vă mai recomand și rețeta de tort cupolă din ruladă cu gem de vișine. Nu se prepară greu, mai ales dacă sunteți familiarizați cu ruladele ca desert. Gemul de vișine din interiorul ruladei îl puteți înlocui cu un alt gem preferat, dar frumos colorat. Merge de minune gemul de căpșuni, de zmeură, sau de afine.

Cum preparăm rețeta de tort Kilimanjaro

Pentru acest minunat tort nu avem de preparat decât un blat simplu de cacao pe care îl secționăm în două. O parte va constitui baza tortului, iar cealaltă parte va fi secționată în triunghiuri. 

Crema tortului se prepară la rece din mascarpone cu frișcă. Mai adăugăm prin ea și cuburi de portocale. Interesant la acest tort este aspectul sub formă de vulcan unde portocalele reprezintă lava eruptă, iar triunghiurile din blat fragmentele de munte.

Un astfel de tort cucerește atât prin gust și prin aspect, cât și prin simplitatea modului de preparare.

Mai găsiți pe blog rețete simple și rapide de tort, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Kilimanjaro.

Exit mobile version