Site icon Rețete Fel de Fel

Tort Mușuroi de furnici – Muraveinik – Anthill cake

Tort Mușuroi de furnici - Muraveinik - Anthill cake, porționat, alături de un bol cu cremă caramel și alune întregi

Tortul se porționează după ce va sta 2 ore la rece / Shutterstock

Acest tort Mușuroi de furnici (Muraveinik sau Anthill cake) este un tort tradițional rusesc, preparat din firimituri de biscuiți, nucă și cremă de caramel/dulce de leche. Este perfect pentru mesele de Crăciun și Paște, sau alte evenimente. Dar este ideal și pentru diminețile dulci de weekend, servit cu o ceașcă de ceai.

Tot din bucătăria rusească mai avem și tortul Napoleon, foarte delicios și mult apreciat.

Vedeți aici rețeta pentru tort Napoleon. Este un tort deosebit prin finețea și eleganța straturilor foietate, combinate perfect cu o cremă ușor cursivă și delicioasă.

Și tot din bucătăria rusească este inspirat și tortul Diplomat. Mult îndrăgitul tort, pe care îl preparăm de ani de zile cu ocazia celor mai speciale evenimente, face parte din colecția de deserturi „Charlotte russe”. Șarlota rusească este un desert pe bază de pișcoturi cu cremă de vanilie amestecată cu frișcă naturală.

Vedeți aici și o rețetă de tort Diplomat.

Cum se prepară rețeta de tort Mușuroi de furnici – Muraveinik – Anthill cake

 

Acest desert este ușor asemănător cu salamul de biscuiți, sau tortul de biscuiți, pe care le preparăm și noi. Însă nu conține atât de multe ingrediente. Conține doar nuci( alune sau migdale) și biscuiți amestecate cu o delicioasă cremă pe bază de unt și lapte condensat, caramelizat.

În schimb, firimiturile de biscuiți se realizează dintr-un aluat simplu, preparat în casă. Dar, rețeta poate fi adaptată și cu biscuiți populari, precum rețeta clasică de salam de biscuiți. În acest caz, îl putem încadra în categoria deserturilor rapide, fără coacere.

Găsiți pe blog  mai multe rețete de deserturi rapide, simple și fără coacere, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Mușuroi de furnici – Muraveinik – Anthill cake.

Exit mobile version