Site icon Rețete Fel de Fel

Treccia cu nutella. Reteta interesanta

Zilele trecute am dat peste niste retete puse deoparte pentru a fi testate, printre care si aceasta reteta: Treccia cu nutella.

Sunt multe retete care mi-au atras atentia fie datorita combinatiei de ingrediente, fie pentru modul de preparare mai deosebit sau vreun detaliu mai aparte.

Ce mi-a placut la aceasta reteta este taietura, care se face cu foarfeca. Simpla si de efect. Multumesc Geanina pentru reviste si albumul de retete, promit sa ti le inapoiez cat de repede pot!

Ingrediente:

 

Pentru aluat:

  • 500 gr de faina (plus 1-2 linguri)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 50 gr de zahar
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat

Umplutura:

  • 300 gr de nutella

Pentru decor:

  • 1 ou
  • 30 de gr fulgi de migdale

Mod de preparare pentru reteta Treccia cu nutella:

 

Drojdia o dizolvam impreuna cu doua lingurite de zahar si putin lapte cald.

Separat intr-o craticioara sau un vas pentru microunde topim zaharul ramas in restul de lapte care nu trebuie sa fiarba.

Untul il topim si pe el si punem ingredientele in vasul in care am pus faina cernuta,sarea si zaharul vanilat.

Adaugam si drojdia si framantam cateva minute (10 min) pana aluatul devine elasic si nelipicios. Daca vi se pare prea moale mai adaugam o lingura, doua de faina (eu am mai pus una). Aluatul trebuie sa fie la fel ca acela pentru cozonac. Acoperim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la dospit in jur de 40 de minute, trebuie sa-si dubleze volumul.

Cand e gata dospit impartim aluatul in doua,intindem cu sucitorul doua dreptunghiuri pe care le ungem cu nutella pe toata suprafata.

Le rulam si le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Facem cu foarfeca taieturile si le lasam la crescut inca vreo 20 de minute.

Le ungem cu oul batut si presaram fulgii de migdale.Coacem in cuptorul incalzit inainte 35-40 de minute la foc moderat,pana se rumeneste frumos deasupra.

La cat de simple sunt ingredientele folosite nu ma asteptam sa iasa asa o treccia (de fapt doua) pufoasa, aromata si ciocolatoasa.

Cu siguranta am s-o mai refac pentru ca este simplu de facut, iar rezultatul este unul absolut delicios si va recomand sa o incercati macar o data. Sper ca v-am convins sa o testati pentru ca merita.

Spor la treaba si pofta buna!

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version