TRECCIA CU NUTELLA

120 min

mediu

2 portii

Zilele trecute am dat peste niste retete puse deoparte pentru a fi testate.Sunt multe care mi-au atras atentia fie datorita combinatiei de ingrediente, fie pentru modul de preparare mai deosebit sau vreun detaliu mai aparte.Ce mi-a placut la aceasta reteta este taietura,care se face cu foarfeca.Simpla si de efect.Multumesc Geanina pentru reviste si albumul de retete,promit sa ti le inapoiez cat de repede pot!
Ingrediente :
Pentru aluat:

  • 500 gr de faina (plus 1-2 linguri )
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 50 gr de zahar
  • un praf de sare
  • un pliculet de zahar vanilat

Umplutura :

  • 300 gr de nutella

Pentru decor :

  • 1 ou
  • 30 de gr fulgi de migdale

Drojdia o dizolvam impreuna cu doua lingurite de zahar si putin lapte cald.Separat intr-o craticioara sau un vas pentru microunde topim zaharul ramas in restul de lapte care nu trebuie sa fiarba.Untul il topim si pe el si punem ingredientele in vasul in care am pus faina cernuta,sarea si zaharul vanilat.Adaugam si drojdia si framantam cateva minute(10 min) pana aluatul devine elasic si nelipicios.Daca vi se pare prea moale mai adaugam o lingura,doua de faina(eu am mai pus una).Aluatul trebuie sa fie la fel ca acela pentru cozonac.Acoperim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la dospit in jur de 40 de minute,trebuie sa-si dubleze volumul.

Cand e gata dospit impartim aluatul in doua,intindem cu sucitorul doua dreptunghiuri pe care le ungem cu nutella pe toata suprafata.

Le rulam si le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Facem cu foarfeca taieturile si le lasam la crescut inca vreo 20 de minute.

Le ungem cu oul batut si presaram fulgii de migdale.Coacem in cuptorul incalzit inainte 35-40 de minute la foc moderat,pana se rumeneste frumos deasupra.

La cat de simple sunt ingredientele folosite nu  ma asteptam sa iasa asa o treccia( de fapt doua)pufoasa,aromata si ciocolatoasa.Cu siguranta am s-o mai refac pentru ca este simplu de facut iar rezultatul este unul absolut delicios si va recomand sa o incercati macar o data.Sper ca v-am convins sa o testati pentru ca merita.Pofta buna!

ciocolata 020

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

26 comentarii la “TRECCIA CU NUTELLA”

  1. La cat de bine arata nu poate fi decat DE-LI-CIOA-SA !!!
    Cred ca se pot face si altfel de umpluturi…
    Bafta si tie in concurs.
    Te tzuc !

  2. Sidy la ingredientele pe care le-am folosit nu ma asteptam sa iasa asa de buna.Bineanteles ca poti o face cu o multime de umpluturi,multumesc,te pup si eu!

  3. Draga mea,daca tot am inceput cu intrebarile te rog sa-mi spui daca aluatul pot sa-l framint cu masina de piine?
    O seara placuta iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.