Site icon Rețete Fel de Fel

Unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Rulou și rondele de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Leurda se combină perfect cu pătrunjelul și ceapa verde pentru a aroma untul / Shutterstock

Dacă adorați leurda în preparatele culinare, nu ezitați să preparați și rețeta de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde. Este foarte simplu de preparat, iar untul aromat astfel este delicios servit la micul dejun, pe felii de pâine prăjite.

Se mai poate folosi și la diferite sosuri sau la prepararea cartofilor la cuptor. Aceștia vor avea un gust delicios și aromat dacă sunt bine unși cu untul aromat înainte de preparare.

Untul aromat cu diferite condimente sau cu verdețuri proaspete este folosit de bucătari și pentru diferite rețete de fripturi. Descoperiți pe blog și o rețetă de piept de pui kievskaia. Este o rețetă absolut delicioasă, în care pieptul de pui este umplut cu unt și verdeață și preparat în crustă de ouă cu pesmet, la cuptor.

Mai descoperiți pe blog și o rețetă de cartofi cu unt aromat, preparată la friteuza cu aer cald. Iar dacă nu dețineți această friteuză, puteți prepara cartofii și la cuptor, așa cum am menționat mai sus.

Cum se prepară rețeta de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Pentru cine nu știe ce este leurda, aceasta este o plantă cu frunze verzi și late, care crește în perioada primăverii prin păduri. Este cunoscută de cei mai mulți sub denumirea de usturoi sălbatic. Poate fi un deliciu folosită în pregătirea diferitelor preparate culinare. Aceasta se deosebește de celelalte plante datorită gustului și mirosului care sunt extrem de asemănătoare cu cele ale usturoiului.

Citiți aici despre: beneficiile consumului de leurdă pentru sănătate și de ce este indicat să o includem în dieta noastră.

Cât despre modul de preparare al untului cu leurdă, acesta este extrem de simplu. Nu avem de făcut decât să lăsăm untul să se înmoaie la temperatura camerei, pentru a-l putea amesteca cu leurda.

Iar dacă vă plac sosurile de verdețuri proaspete și condimente, cu care puteți aromatiza preparatele culinare, avem pe blog mai multe rețete. Le descoperiți în secțiunea ”Rețete de bază”.

Și dacă vă plac preparatele cu leurdă adăugată, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde.

Exit mobile version