Rețete de bază

Unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Dacă adorați leurda în preparatele culinare, nu ezitați să preparați și rețeta de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde. Este foarte simplu de preparat, iar untul aromat astfel este delicios servit la micul dejun, pe felii de pâine prăjite.

Se mai poate folosi și la diferite sosuri sau la prepararea cartofilor la cuptor. Aceștia vor avea un gust delicios și aromat dacă sunt bine unși cu untul aromat înainte de preparare.

Untul aromat cu diferite condimente sau cu verdețuri proaspete este folosit de bucătari și pentru diferite rețete de fripturi. Descoperiți pe blog și o rețetă de piept de pui kievskaia. Este o rețetă absolut delicioasă, în care pieptul de pui este umplut cu unt și verdeață și preparat în crustă de ouă cu pesmet, la cuptor.

Mai descoperiți pe blog și o rețetă de cartofi cu unt aromat, preparată la friteuza cu aer cald. Iar dacă nu dețineți această friteuză, puteți prepara cartofii și la cuptor, așa cum am menționat mai sus.

Cum se prepară rețeta de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Pentru cine nu știe ce este leurda, aceasta este o plantă cu frunze verzi și late, care crește în perioada primăverii prin păduri. Este cunoscută de cei mai mulți sub denumirea de usturoi sălbatic. Poate fi un deliciu folosită în pregătirea diferitelor preparate culinare. Aceasta se deosebește de celelalte plante datorită gustului și mirosului care sunt extrem de asemănătoare cu cele ale usturoiului.

Citiți aici despre: beneficiile consumului de leurdă pentru sănătate și de ce este indicat să o includem în dieta noastră.

Cât despre modul de preparare al untului cu leurdă, acesta este extrem de simplu. Nu avem de făcut decât să lăsăm untul să se înmoaie la temperatura camerei, pentru a-l putea amesteca cu leurda.

Iar dacă vă plac sosurile de verdețuri proaspete și condimente, cu care puteți aromatiza preparatele culinare, avem pe blog mai multe rețete. Le descoperiți în secțiunea ”Rețete de bază”.

Și dacă vă plac preparatele cu leurdă adăugată, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde.

Rulou de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde porționat în rondele alături de un cuțit, frunze de leurdă, pătrunjel verde și rondele de ceapă verde

Gătește Unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

12

Rulou și rondele de unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde

Ingrediente

  • 250 gr unt cu 82 % grăsime
  • 2 legături de leurdă
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • câteva frunze de ceapă verde sau de chives
  • sare, opțional.

Mod de preparare

Mai întâi vom scoate untul de la frigider și îl punem într-un bol. Îl lăsăm la temperatura camerei până când devine moale și poate fi amestecat.

Spălăm bine frunzele de leurdă,  pătrunjelul verde și frunzele de ceapă verde. Le lăsăm la scurs până când se înmoaie untul. Dacă după acest interval de timp vor mai avea stropi de apă pe ele, le tamponăm bine pe toate cu prosoape de hârtie, pentru a le usca bine.

Când untul devine moale tocăm în fâșii subțiri frunzele de leurdă. Tocăm mărunt pătrunjelul, iar frunzele de ceapă verde le tocăm în rondele subțiri. Le adăugăm peste untul din bol. Amestecăm imediat leurda tocată cu untul moale, cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o paletă de silicon. Opțional, putem adăuga și sare pentru a accentua gustul picant al frunzelor de leurda, dar și al celorlalte verdețuri.

Pregătim o folie alimentară și răsturnăm untul amestecat cu leurdă la unul din capetele acesteia. Cu o lingură rece modelăm untul sub formă de rulou și îl împachetăm în folie. Îl punem la congelator pentru a se întări. Când dorim să folosim din el, îl scoatem și tăiem rondele cu un cuțit cu aspect de fierăstrău. Putem păstra deliciosul unt aromat cu leurdă, pătrunjel și ceapă verde la congelator până la 3 luni.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!