Vol-au-vent cu radicchio rosu si maioneza light, un aperitiv inspirat din bucataria frantuzeasca ce va arata foarte bine pe un platou festiv.
Nu stiu daca v-am spus vreodata cat de mult imi doresc un ajutor de nadejde in bucatarie.
Am avut mai multe promisiuni,una de la mosu,alta de la iepuras. Dar niciodata nu s-au concretizat ,din pacate sunt foarte multe prioritati.Asa ca mi-am propus sa incerc sa-l dobandesc singura,cu toate ca am o perioada foarte incarcata .Si mi-l doresc prea mult ca sa stau deoparte iar eu nu pot ignora provocarile,mai ales una ca aceasta.
Acest aperitiv delicios ,fin si elegant poate fi o idee de luat in considerare pentru o masa fesiva si face parte din meniul cu care particip la concursul „KitchenAid de Martisor”, gazduit de Retetecalamama.ro.
Ingrediente Vol au vent:
- 2 pachete foietaj (230 g)
- un ou
- seminte de mac
Umplutura:
- 1 galbenus fiert
- 1 galbenus crud
- un praf de sare
- o lingurita de mustar
- 100 ml ulei
- 2 linguri iaurt simplu
- 50 g radicchio rosu
Mod de preparare pentru reteta Vol-au-vent cu radicchio rosu si maioneza light
Desfacem foietajul care trebuie sa fie foarte rece ca sa putem lucra usor cu el.Decupam cu o forma la alegere din aluat cat mai multe forme,mie mi-au iesit 24.Din celalat pachet facem tot atatea forme,pe care le mai decupam inca o data pe mijloc cu o forma mai mica.
Transferam floricelele intr-o tava si le ungem cu ou batut,cu mare atentie sa nu atingem marginile pentru ca nu vor mai creste frumos.Punem deasupra si „capacelele”,ungem din nou cu ou si decoram marginile cu seminte de mac.
Coacem 15-20 de minute la 190° C,pana ce cresc si se rumenesc frumos.
Cat timp se racesc floricelele,preparam maioneza.Intr-un bol punem ambele galbenusuri,mustarul si sarea.Cu o lingura de lemn omogenizam compozitia,apoi punem uleiul in fir si amestecam continuu pana ce se incorporeaza tot,apoi inglobam si iaurtul.
La final adaugam si radicchio spalat,uscat cu servetele de bucatarie si tocat (mai pastram putin si pentru decor).Amestecam pentru omogenizare si umplem floricelele.
Pastram la rece o ora si putem servi.Sper sa va placa reteta si s-o incercati,pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.