Site icon Rețete Fel de Fel

Zacuscă de pește. Zacuscă de macrou proaspăt cu macrou afumat

Zacuscă de pește

În sfârșit am reușit să  pregătesc și eu delicioasa rețetă Zacuscă de pește, chiar înainte de începerea postului. Foarte bine ne va prinde în zilele cu dezlegare la pește!

Foarte gustoasă a ieșit așa combinând macroul proaspăt cu macroul afumat! Chiar dacă se găsesc o multitudine de conserve de pește, în comerț, este mult mai gustoasă cea preparată în casă și mai sănătoasă!

Tot din categoria rețetelor de zacuscă mai găsiți pe blog:

Rețeta Zacuscă de vinete cu legume mexicane;

Rețeta Zacuscă de fasole

Ingrediente

Mod de preparare

Pregătim cele două tipuri de macrou pentru Rețeta Zacuscă de pește

Lăsăm macroul să se decongeleze într-o sită, apoi îndepărtăm capetele și îl eviscerăm. Capetele le păstrăm pentru a prepara o supă de pește.
Spălăm bine peștii și îi porționăm în bucăți mai mici pe care le punem la fiert în 1500 ml apă cu o linguriță de sare și 150 ml oțet. Lăsăm bucățile de macrou să fiarbă aproximativ 15 minute de când începe apa să fiarbă.
Scurgem apa și lăsăm bucățile de macrou să se tempereze într-o sită. Apoi, îndepărtăm oasele și mărunțim carnea de pește.
Mărunțim și bucățile de macrou afumat.

Preparare zacuscă de pește

Punem la călit în ulei încins, ceapa tocată mărunt.
Când ceapa devine translucidă, adăugăm morcovii curățați și tocați mărunt. Mai picurăm și din supa în care a fiert peștele, dar fără grăsime.
Când și morcovii sunt pătrunși, adăugăm ardeii capia copți, curățați și tocați mărunt. Mai lăsăm ingredientele pe foc 8-10 minute, apoi adăugăm cele două tipuri de macrou, bulionul, sucul de roșii, condimentele și pasta de ardei iuți.

Dăm vasul cu ingredientele pentru zacusca de pește la cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, sau până când uleiul începe să se ridice la suprafață.

Punem zacusca fierbinte în borcanele sterilizate, așezate în tava de cuptor și înfiletăm capacele.

Dăm tava cu borcane la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins, iar după stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până a două zi, să se răcească treptat.

Apoi le etichetăm și le trecem în cămară.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

[/preparare]

Exit mobile version