Zacuscă de vinete cu legume mexicane

Zacuscă de vinete cu legume mexicane

4 ore min

mediu

30 portii

Este chiar deosebită această Zacuscă de vinete cu legume mexicane, are un gust dulce-picant și este mai consistentă și mai sățioasă decât zacusca clasică.

Merită preparată, iar cămara va fi mai bogată!

Și ce bună va fi, mai ales, în perioadele de post!

VEDEȚI ȘI:

Ingrediente

  • 2 kg vinete coapte
  • 2 kg ardei capia, copți
  • 2 kg ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg amestec de legume mexicane
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 kg bulion de roșii
  • 250 gr pastă de ardei
  • 750 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri sare pentru murături
  • 1 linguriță piper măcinat
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 2 lingurițe boia de ardei, dulce
  • 2 lingurițe oregano uscat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru rețeta Zacuscă de vinete cu legume mexicane.

Coacem vinetele, le curățăm și le lăsăm la scurs. Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Păstrăm lichidul care se scurge, în special pe cel de la ardei, pentru că mai folosim din el pe parcursul prepararii.
Curățăm restul legumelor și le tocăm mărunt.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și usturoiul. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm morcovii și amestecăm. Mai picurăm puțin și din lichidul de la ardeii copți pentru a nu se arde ingredientele, dar și pentru a nu căpăta acel gust intens de prăjeală.
Adăugăm vinetele tocate mărunt și ardeii, de asemeni tocați mărunt. Omogenizăm compoziția și dacă este foarte groasă, mai adăugăm din zeama de la ardei și vinete.
După alte 10-15 minute de preparare, adăugăm legumele mexicane, ușor decongelate. Fasolea verde o tocăm mărunt prin robot.
Amestecăm bine totul, adăugăm pasta ardei, bulionul, o parte din condimente și o lingură de sare. Restul condimentelor și sare le vom adăuga spre final când vom potrivi gustul zacuștii.

Dăm vasul cu zacuscă de vinete cu legume mexicane la cuptor la 180 de grade.

O lăsăm la cuptor pentru aproximativ 2 ore, sau până când uleiul începe să se ridice la suprafață.
Cu aproximativ 30 de minute, înainte de stingerea focului, scoatem zacusca din cuptor, luăm o lingură din ea și o lăsăm să se răcească pentru a o gusta.
În funcție de gust, mai adăugăm sare și condimente.
După cele 2 ore, scoatem zacusca din cuptor și introducem tava cu borcanele  și capacele la sterilizat. Le lăsăm 8-10 minute cu focul aprins.
Turnăm zacusca fierbinte în borcanele fierbinți, închidem capacele și le introducem în cuptorul încă fierbinte.
Le lăsăm acolo cu focul stins până a doua zi când se vor răci și le putem trece în cămară.
Spor și poftă bună!

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.