Printre rețetele de zacuscă pe care le preparați în această perioadă, nu ezitați să strecurați și câteva borcane cu aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă.
Coaceți cantități mai mari de vinete și de ardei și dați deoparte din ele pentru a prepara acest aperitiv cu gust dulce-acrișor. Este altceva decât o zacuscă clasică. Cu siguranță vă va plăcea!
Rețetele de zacuscă sunt la mare căutare în această perioadă. Ne întrecem în a prepara diferite combinații. Una dintre aceste rețete pe care noi o îndrăgim este rețeta de zacuscă de vinete cu ciuperci champignon. Ciupercile influențează gustul zacuștei, iar dacă folosim ciuperci champignon proaspete cu atât mai bine.
O altă rețetă de conservă din vinete cu ardei este rețeta de pastă de ardei copți cu vinete, denumită Ajvar.
Ajvarul este considerat de fapt un condiment. Poate fi folosit ca și ketchupul la rețetele cu sosuri.
Aș mai aminti și rețeta de vinete marinate în sos de roșii pentru iarnă, poate vă inspiră.
Cum se prepară rețeta de aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă
Pe lângă vinetele coapte și ardeii copți, pentru rețeta de față se mai prepară și o soluție lichidă, ușor asemănătoare cu cea pentru rețeta de murături.
Vinetele și ardeii copți se amestecă bine cu această soluție și se pun în borcane. Apoi se fierb borcanele într-o cratiță cu apă. Este o rețetă simplă cu mai puține ingrediente decât rețeta de zacuscă.
Găsiți pe blog mai multe rețete cu vinete coapte și ardei copți de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă.